Er Airtracks en sund sport?

Airtrack til havenEn sport som er i kraftig fremgang her i Danmark er Airtrack. Airtracking er en specifik form for spring gymnastik, hvor man benytter nogle specielle luftfyldte gymnastikmåtter kaldet Airtracks.
Disse gymnastikmåtter giver lige som trampoliner lidt ekstra kraft til de spring du laver på dem.
Derfor benyttes de også i stor stil inden for gymnastik, kampsport, parkour og cheerleading.
Men er det sundt at træne på en Airtrack eller er det bedre at træne på en almindelig gymnastikmåtte? Lad os kigge lidt nærmere på denne sport og hvorfor mange vælger at bruge en Airtrack til haven som træning.

Læs også: Airtrack til haven

Airtrack træning styrker dine muskler

Eksplosiv træning som spring er en god måde at styrke kroppens muskler på. Få repetitioner med fuld kraft er med til at styrke de hvide muskelfibre som gør dig stærkere. Airtrack træning er en form for HIT træning, hvor intensiteten er høj men relativ kortvarig.
I takt med at du bliver bedre og bedre til at træne på Airtracken bliver dine spring mere komplekse og du involvere flere og flere af kroppens muskler i springene. En øvet gymnast bruger nærmest alle kroppens muskler i spring serier på en Airtrack gymnastikmåtte.
Så som muskeltræning er Airtracks bestemt en sund sport. Især de nye Gymplay gymnastikmåtter er rigtig god til denne type træning.

Mere info om GymPlay

Airtrack træning får pulsen helt op

En anden fordel ved at træne på Airtracks, er at pulsen kommer helt op. Som vi skrev under punktet om muskler, så aktivere træning på Airtracks, så godt som alle muskler i kroppen, hvilket er ret hårdt for kroppen og dermed kommer pulsen også meget hurtigt op.
Kortvarig træning med høj puls er godt for både hjertet og kredsløbet, så også på dette punkt er Airtracks en meget sund form for sport.

Udholdenhed

I modsætning til træning som cykling og løb, så aktivere Airtracks ikke på samme måde de røde muskelfibre, og derfor er det ikke den mest optimale træningsform når vi snakker udholdenhed. Men snakker vi styrke, så er det en rigtig god måde at træne de hvide muskelfibre, og give dig mere eksplosions styrke.
Men er det tale om ren udholdenhed, så vil du få mere effekt ud af at løbe en tur, eller spille en fodboldkamp.

Airtracks som træning og sport

Koordinations træning med Airtracks

Airtrack træning er faktisk en af de bedste typer af træning, hvis du vil have en bedre muskel koordination og motorik. For at lave de komplekse spring på Airtracken kræver det stor koordination, motorik og øvelse.
Mange af de svære spring kræver perfekt samarbejde imellem flere muskelgrupper og derfor er træning på en Airtrack en super måde at få en bedre koordination på. Og derfor kan træning på Airtracks være rigtig sundt for dit barns fysiske udvikling og velværd.

Underholdning

Sport må gerne være sjov og spændende. Rigtig mange bryder sig ikke om at løbe en tur eller cykle, da dette simpelthen ikke er spændende nok for dem. Men hvad med Airtrack træning, er det en sjov og spændende træningsform? I starten kan træning godt føles lidt monoton og kedelig da man skal bruge en del tid på at lære de enkelte spring og øvelser. Når det så er sagt, så er det en sport som kun bliver sjovere og sjovere jo bedre du bliver. Når du er i stand til at sammensætte 3-4 spring i en serie, så begynder det faktisk at blive en virkelig underholdende form for træning. Både at udføre men bestemt også at se på som tilskuer. Dette er også en af grundene at denne sportsgren er så kraftig voksende i popularitet. Den er utrolig publikums venlig. De høje og komplekse spring er sjove og underholdende at se på, men bestemt også sjove at udføre for gymnasten.

Som du kan se, så er der flere punkter hvor træning på en Airtrack giver rigtig god menig. Generelt er træning både sundt for dine muskler, men også for hjerte, kredsløb og din motorik. En sund træning for både de yngste men også for de lidt ældre. Dog er det ikke en sport som er ideelt til de ældste, da den sætter store krav til smidighed og er hård for kroppen. Men til de unge gymnaster, så er det en både sjov og effektiv form for træning.