Business Intelligence Teknologi

Business Intelligence, eller blot BI som det forkortes er en teknologi der bruges til at finde system og gemte information in sine data. Noget som er blevet mere og mere populært over de seneste år. Især større firmaer har kan få rigtig meget gavn af et sådant BI system.

Hvad er business intelligence?

Man kan sige at business intelligence dybest set er en række software produkter, der spænder fra en særlig database, der er kendt som et data warehouse til opbevaring af dine forskellige data. En data mining funktion, der vil gøre dig i stand til at indsamle data fra din datawarehouse, analysere disse informationer og bore ned i de forskellige data via forskellige teknikker. Over på dette tilføje et program til at vise dataene på en måde du kan forstå det, og hjælpe dig med at få et bedre overblik over disse data og informationer, i f.eks. form af grafer og tabeller, samt mulighed for at analyse data på kryds af hinanden.

Læs også: Hvad er SEO

SEO Teknologi

Et sted hvor der er stor fokus på Business Intelligence og Big data er hos Google til deres søgemaskine algoritme. Her kæmper de forskellige SEO firmaer rundt om i verden, men at forsøge at finde hoved og hale i hvad Google foretager sig, i håb om at det er deres sider der ligger højt på resultat listen på søgemaskinerne. Som et lille SEO firma i Aalborg eller Vejle, kan det da også være noget af en umulig opgave at tage kampen op mod super computere der benytter sig af Big data.

Hvorfor bruge business intelligence?

Mange både nye og gamle virksomheder kan drage stor nytte bruge business intelligence software. Hvis der er installeret og konfigureret korrekt disse data giver dig mulighed for at træffe beslutninger baseret på de oplysninger på skærmen, i stedet for bare at gå med det bedste gæt som de fleste mennesker synes at gøre.
Often der træffes beslutning om en føler eller på en flok af ufuldstændige data foran dig .. Meget sjældent kan man se konsekvenserne af dine valg, før du tager dem, og det er det, der gør business intelligence-værktøjer så kraftfuld. Forestil dig kan ændre de forskellige faktorer og se, hvordan det effekter hele din virksomhed, i en uge, en måned eller et år? Ligesom hvordan ville din indtjening være, hvis du fyret 5 ansatte, ville den manglende produktivitet gør det et dårligt træk, eller vil du faktisk spare penge? Eller bruger det for bedre sigte dine produkter på dit marked, måske du bør fokusere mere på et andet produkt linje eller helt fjerne et produkt eller service? Med en god BI-system kan du justere alle disse faktorer og mange flere, og straks se, hvordan disse små ændringer vil påvirke dig og derved enableing dig til at gøre langt bedre beslutninger for din virksomhed

Af disse grunde er business intelligence noget som bliver mere og mere populært og endnu flere virksomheder vil hoppe med på vognen i løbet af de næste par år. Ønsker man at konkurrer på top niveau bør man overveje at benytte et Decision Support System af en eller anden slags og her vil et BI system ofte være den bedste løsning til langt de fleste større virksomheder.

big data og SEO teknology