Hvordan virker e-cigaretter

Ecigaretter har aldrig været mere populær blandt rygere, tanken om ikke at skulle bevæge sig udenfor, for at ryge, tiltaler mange, ligeledes gør de sundhedsmæssige fordele det også.

Denne artikel vil gennemgå de dele som en e-cigaret består af, samt forklare deres funktion. Der vil ydermere blive forklaret, hvad du som bruger af en e-cigaret selv kan udskifte, i tilfælde af at noget nu skulle gå galt.

 

De 4 komponenter

En e-cigaret består af 4 komponenter. Af disse 4 komponenter, er det ikke alle sammen, som kan udskiftes selv. Men, det kommer også i særdeleshed an på, hvor dyr, hvor ny og hvor moderne den cigaret du køber, er. Nogle af de nyeste e-cigaretter er nemlig fuldt adskillelige, så det er faktisk muligt at separere alle dele, og derved købe nye dele i tilfælde af, at noget nu skulle gå galt. Andre modeller er mere ”helstøbte”, og det er derfor kun nogle af delene i cigaretten man kan separere.

 

Batteriet til e cigaretter

Ecigarettens batteri, er hjertet af cigaretten. Denne aktiveres ved fysisk kontakt (du sætter fingeren på en knap), som så begynder at varme kammeret op, hvor ejuicen er inde i. Et batteri til en ecigaret kan udskiftes i alle nyere modeller (men hør nærmere i butikken).

 

Mundstykket

Når du så trækker vejret, suger du automatisk den damp ind i lungerne, som er blevet ”kogt” op af batteriet. Mundstykket kan udskiftes i alle modeller af e-cigaretter, nye som gamle. Det er ganske let af tage af og skifte ud.

 

Atomizer

Atomizeren er også kaldet filtret. Det kan godt beskrives lidt i retning af, hvordan filtret fungerer i normal smøger. Det der sker her, er selve stedet, hvor denne kogning af ejuicen fungerer. En atomizer kan både pilles ud, rengøres, udskiftes og repareres. Det er en af kernedelene af din e-cigaret. Dampen fra atomizeren glider ned i mundstykket, og inhaleres af dig.

 

E-juice beholderen

Dette er den beholder, der kommer frem når du adskiller mundstykket, fra cigaretten. Det er en lille beholder, hvori påfyldningen sker af en lille nål af den ejuice beholder du har købt, og hældes så forsigtigt over i denne gennemsigtige plastik agtige skål. Beholderen kan udskiftes i alle ecigaretter, men kan være ret vanskelige at rengøre, især ved mere sødlige typer ejuice kan der godt ophobes snask i kammeret, hvis man ikke er flittig til at rense det.