Stor fremgang i salg af hjertestarter

Endelig god nyhed hvis vi ser på statistikkerne herhjemme. I løbet af de sidste par år er antallet af solgte hjertestartere steget markant.
En af grundene er at de er faldet betydelig i pris, nu er det muligt at få en kvalitets hjertestarter til under 20.000,- på online butikker. Denne pris reducering har været med til at gøre at et større antal forening for shopping centre hvor der ofte færdes store mænger af personer, har valgt at investere i en sådan hjertestarter.

Ikke blot hjertestartere er vigtige for os. Også den daglige sundhed, for netop at undså at skulle udsættes for en sådan hjertestarter på sigt. Vi tænker langt mere over hvad vi spiser, vi dyrker mere motion end nogensinde før, og vi plejer vores hud med skåne produkter, som f.eks. Vichy elle La Roche-Posay.

Læs også: Hvorfor vælge produkter som Vichy?

Hvorfor en hjertestarter er så vigtig

Læge Nils Træholt vurdere at op til 60% flere liv vil blive reddet ved brug af en hjertestarter frem for almindelig førstehjælp og i takt med at der laves flere og flere oplysnings kampagner om effektiviteten af hjertestartere, ses der også en kraftig stigning af salget af disse hjertestartere både til større shoppingcentre men også mange mindre foreninger som bingo foreninger, plejehjem og andre steder for især de list ældre færdes. Derfor er det så vigtigt med en kvalitets hjertestarter som f.eks. Zoll AED hjertestarter installeret alle steder hvor større forsamlinger af mennesker færdes. Dette er heldigvis også noget som vi ser mere og mere af, her i Danmark har næsten alle større centre og den slags installeret en sådan hjertestarter. Desværre er de stadig langt bagud på dette område i mange af vores nabo lande. Selv Sverige som ellers plejer at være længere fremme på den slags ting er slet ikke kommet med endnu.

Så sider du som bestyr i et center eller forening – så bør du overveje om ikke det er på tide at investere i en sådan. For hvad betyder 6-16.000 kroner som en engang investering hvis den kan redde blot et liv? Det er bestemt værd at tage med i sine overvejelser. Hjertestartere redder liv, og næste gang er det måske livet på en som du kender.