Er Vichy produkter mere sikre?

Vichy creme og shampoo for din sundheds skyld - sammen med airtrack sport

Der har i mange år været en del smak om skadelige kemikalier i forskellige produkter. Alt lige fra shampoo, vaskemidler til sæber og creme. Også ting som parfumer har være under kraftig beskyldning for at indeholde potentiel skadelige stoffer. Alt den skræmme snak, har gjort at en større del af danskerne, har valgt at gå over til de mere sikre produkter, som f.eks. Vichy serien eller Decubal produkterne. Alle produkter som er udviklet sammen med forskellige hudlæger, for netop at minimere den skadelige effekt på hud og hovedbund.
Men er disse produkter så mere sikre? Eller vil det spild af penge?

En anden måde at pleje din hud og sundhed på, er at dyrke lidt mere sport. F.eks. ved brug af de nye Airtrack gymnastikmåtter, som er en sund form for sport der aktivere hele kroppen.

Læs mere: Airtrack til sport

Vichy plejeprodukter

Vichy produkterne kan købes på de fleste apoteker, eller online apoteker som f.eks. Med24.dk. De er fremstille med fokus på folk med sensitiv eller sart hud, så de også også har mulighed for at bruge sæbe eller plejeprodukter dagligt. En af grundene til at Vichy produkterne er så skånsomme, er at de ikke indeholder parabaner, parfumer eller andre former af skadelige kemikalier, ingen hormonforstyrrende stoffer eller eksem fremkaldende ting. Dette gør dem særdeles velegnet til folk der døjer med forskellige hudproblemer.

Det gør også at vi oplever en stigning i folk der ikke har disse problemer, og som alligevel vælger at købe skåne produkter som Decubal eller Vichy. Folk som bekymrer sig lidt om hvilke stoffer de udsætter deres hud for, eller blot vil minimere chancen for at netop få eksem eller andre hud sygdomme.

Decubal creme og shampoo

Lige som Vichy er de forskellige produkter fra Decubal også ekstrem skånsomme. F.eks. er Decubal Original Clinic Cream – en af de mest solgte skåne produkter inden for hudcreme her i Danmark. Det er en skandinavisk udviklet plejeserie til dig med sensibel eller tør hud. Et produkt som er fremstillet helt uden brug af parfume, farvestoffer og parabener, for netop at være så mild mod huden som det er muligt. Et produkt som er udviklet til at kunne bruges af alle, lige fra de helt små til de ældre.

Men giver det mening at bruge disse specielle (og ofte lidt dyrere) produkter? Eller kan man lige så godt bruge de billige fra det lokale supermarked?
Nye undersøgelse viser, at der stadig i flere af de kendte parfumer, er mænger af stoffer som overstiger det man anbefaler. Det er f.eks. stoffer som syntetisk Musk, der mistænkes for at sænke ens tolerance for andre skadelige stoffer. Dermed skal der en mindre mænge af stoffer som f.eks. DEP til, før de begynder at kunne skade vores DNA.

Det samme gælder for visse creme. For at kunne masse producerer disse så billigt som muligt, er man ofte nød til at bruge billige ingredienser. Desværre er der en af disse som i kombination med andre stoffer, kan have en skadelig effekt på vores hud eller sundhed. Så selvom mængden af skadelige stoffer, er under de grænseværdier vi stiller her i Danmark. Så kan kombination af de forskellige stoffer alligevel være skadelige.

Er man lidt fanatisk, eller vil man blot være sikker på ikke at skade sin hud ved daglig brug af sæber og creme, så bør man overveje at bruge et produkt som Vichy, så er man i hvert fald på den sikre side.