Etui uden brug af kemikalier

Der har i mange år været en del snak om bruge af kemikalier og kemikalie rester inden for plast produktionen, f.eks. til forskellige typer af etui.
Vi har testet nogle af de nye etui fra firmaer som Brandt og Dueplast og blevet meget positiv overrasket.
Mængden var nærmest nul i de seneste test hvilket er med til at mana de forskellige rygter om overdrevet brug af kemikalier i etui og æsker, helt i jorden. Selv deres ringbind er efterhånden blevet meget miljø rigtige.

Dette er et eksempel på et af de mere populære etui og æsker.

Men hvorfor er det så vigtigt at få disse kemikalier væk fra ting vi bruger i dagligdagen som f.eks. ringbind, etui eller faneblade?

Det ser vi her lidt nærmere på

Det har i mange år været kendt at kemikalier kan forårsage ADHD hos små børn, men ny forskning viser af hvis moren også kommer i berøring med disse typer af kemikalier under graviditeten kan de overførbarest til fosteret. Dvs. at prænatal eksponering for et kemisk stof i plastik kan forårsage hyperaktivitet og aggression hos børn. Dette kemikalie kaldes bisphenol A (BPA), et hormon-lignende kemiske anvendes i plastflasker, plast fødevarebeholdere, og fødevareemballage. Studiet undersøgte 249 gravide kvinder og virkningerne af BPA på deres børns adfærd. Hvad var interessant om resultaterne er, at piger født af mødre med høje niveauer viste sig at være mere hyperaktiv og aggressiv på to år end piger, hvis mødre havde lave BPA niveauer. Mærkeligt nok, BPA-niveauer synes at have nogen effekt på drenge. Mange af disse kemikalier frigives også ved f.eks. at brænde træ af, som mange gør i deres pejs eller ildsted, hvilket fremgår af denne test her på de sider vi henviser til under kilder.

Ifølge den kendte forsker James P. Pauls, en gynækolog fra Yale University School of Medicine, er BPA også en østrogen virkning, et stof, der efterligner virkningen af ​​den faktiske østrogen. Selvom østrogen er en “feminin hormon,” for meget af det kan ende med at maskuliniserende hjernen. Hvis der er for meget østrogen i kroppen, hypofyse forsøger at genoprette hormonal balance ved at producere mere testosteron, som maskuliniseres den kvindelige hjerne i løbet af den tredje måned af graviditeten. Dette kan forklare, hvorfor de kemikalier synes at påvirke adfærd piger end drenge f.eks. via deres mor hvis hun arbejder på et kontor hvor disse giftstoffer er brugt i ting som faneblade, æsker eller forskellige typer af etui.

Læs mere: https://biotechmed.dk/er-vichy-produkter-mere-sikre/

Selvfølgelig kan adfærd ændrer sig med tiden. Med de rigtige tiltag, kan en baby udsat for BPA og andre skadelige giftstoffer ikke nødvendigvis udvikler ADHD. Du kan begynde at reducere dine børns udsættelse for BPA og andre kemikalier i plast ved at undgå plastbeholdere, sutteflasker og vandflasker med genbrug etiket # 7. Der er en chance for, at BPA i plast, vil udvaskes på mad eller vand, især hvis det opvarmes. Brug aldrig en plastikbeholder til mikrobølge mad, fordi varmen letter nedbrydningsprocessen. I stedet overfører fødevaren til en keramik-eller glas etui.