Høje værdier af tjære i tagpap

gratistagtjekI følge Peter fra Tagprofferne fra Nordjylland Danmark har vi et alt for højt niveau af tjære i meget af det tagpap vi benytter på danske tage. Det har ikke den store betydning når det får lov at ligge i fred på taget men kan være skadeligt for dem som håndtere tagpap når det skal lægges eller tages af taget igen. Derudover ser vi i stor stil at mange blot smider det i brandbart når det så engang skal skrottes og der er bestemt heller ikke sund for miljøet ifølge Peter fra gratistagtjek.dk fra Nordjylland Danmark. De har selv over de sidste 5 år arbejdet hårdt med at få tjæreniveauet bragt betydeligt ned i deres produkter for netop at skåne miljøet og dem som skal arbejde med tagpap. Hellere brug lidt ekstra tid på at udvikle et produkt man kan være tilfreds med end blot at tjene penge.

Men hvad er tagpap enligt og hvorfor kan det i nogle tilfælde være skadeligt at benytte?
Tagpap, også kaldet tjære papir, er et materiale til tegltag, der ligger mellem den faktiske tag og huset og den endelige lag af tagmateriale. Det er et ekstra lag af beskyttelse mod elementerne, og en nødvendig lag bør selv en tagsten blive blæst ud af dit tag i en storm. Typisk solgt i store ruller, som er 36 “bred, er det hovedsagelig polyester eller glasfiber fleece, der er dyppet i nogle fugtisolering typer af tagsten og tagpap. Derfor overvej et gratis tagtjek inden du går i gang med at lægge nyt tag, hvad enten der er tale om et betontag, tegltag eller tagpap.

Hvorfor er det nødvendigt?
Tagpap beskytter taget, som betyder, at det i sidste ende beskytter dit hjem. Det giver en barriere mellem træ beklædningen på taget og den endelige tagdækning. Skulle vand eller sne drives mellem tegl af kraftige vinde, dette under lag vil give værdifuld beskyttelse. Der er mange grunde til at bruge tagpap.

Når du bruger tagpap
• Den tagdækning dæk er beskyttet, hvis det skulle regne, før taget er færdig.
• Det hjælper med at beskytte taget, hvis tegl eller skifer tagsten er blæst væk i en storm.
• Harpikser, der bløder ud af tagets træ beklædningen ikke vil skade dit tegltag.
• Det giver taget en glattere, renere udseende, fordi det hjælper til at skjule ujævnheder.
• Det er et ekstra lag af beskyttelse mod brand.
• Nogle teglsten producenter kræver tagpap for deres garanti.
• Mange områder kræver tagpap som en del af deres bygning kode.
• Det er en billig lag af beskyttelse, der kan hjælpe forlænge levetiden på dit tag.
• Er der tale om moderne tagpap fra Danmark er tjære niveauet ofte lidt lavere end ved det fra udlandet.

Hvordan bruger jeg det?
Tagpap leveres i ruller, typisk 36 “bred. Filten er rullet op på taget i strimler, med papiret overlapper hinanden. Den bør anvendes begyndende ved den nederste kant af taget og derefter arbejde din vej op. Skulle vand trænge ind i tegl eller skifer, du vil have det til at rulle let ned tagpap, uden at kunne falde ind i nogen sømmene mellem ark, til renden. Under installation tagpap er en enkel proces, bør det stadig gøres med stor omhu. Rynker i papir, huller i dækningen, eller overlappende, der er gjort forkert i høj grad vil kompromittere de overordnede vandtætningsmidler aspekter af taget. Derfor er det vigtigt at der vælges den rigtige type af tagpap til nyt tag.

Kilde: www.gratistagtjek.dk/tagpap/.