Brænde værdier over middel i danske brændeovne

Nye undersøgelser viser af brænde værdien af det brænde vi benytte i danske brændeovne er langt over gennemsnittet i Europa. Dette skyldes bl.a. at kvaliteten af brænde, briketter og træpiller her i Danmark ofte er betydelig højre end i vores nabolande. Dels på grund af skrappere kontrol men i den grad også fordi danskere er meget beviste om hvad de benytter i deres pejse og brændeovne.

Betyder dette at vi hovedsageligt fyre op med dyrt købt tørt brænde fra den lokale Silvan butik eller online butikker så som f.eks. kvalibrænde.dk
Nej bestemt ikke, man er rigtig gode til at skaffe gratis eller billigt brænde, men vælger så at lade det ligge sommeren over og tørre for derved at opnå en betydelig højere brænde værdi i modsætning til dem som blot smider det i fyret, brændeovnen eller pejsen direkte efter de har fældet det.

Brænde – Kan også fås gratis!
Ja, du må tro det eller lade være, men der findes altså mange måder, hvorpå du kan anskaffe dig selv, en masse dejlig brandværdi i form af brænde til din brændeovn eller anden ovn.
Og dette er endda 100% lovlig. Alt du skal gøre er nemlig at have eller leje/låne en trailer, som du skal bruge til at transportere alt dette dejlige træ. Derudover bør du nok enten have en håndsav (det vi kalder en ”fuksvans” her i vest) eller en motorsav, som du skal bruge, hvis det træ du skal samle op, først lige skal fældes eller blot skæres lidt ekstra til, før det kan komme i brændeovnen, som noget af det bedste brænde du nogensinde har haft, der giver en varme, som intet andet brænde kan give.
Ligesom, at mad bare smager 100 gange bedre, når det er gratis. Så er brænde, som du får gratis, næsten lige meget, hvor meget tid du har brugt på at anskaffe det, bare også meget varmere, når det bliver brændt af i Kaminen, Brændeovnen eller lignende.
Som f.eks. stokertræpiller som er en hjemmeside lavet i webdesign systemet WordPress.

CMS og webdesign software

Alt dette brænde, briketter og træpiller skal selvfølgelig komme fra et sted. Et eksempel på sådan en leverandør til dit gratis brænde. Kunne eksempelvis være et gammelt ægtepar, som har et grimt dødt træ i deres have, som de ikke selv orker, at få fældet. Her kommer du ind i billedet, med din sav/motorsav, friske attitude og hårde gåpåmod. Et par timer efter, hvor du har overtalt ægteparret til at lade dig fælde træet og du har fået det fældet og savet over og lagt i traileren. Så er du klar til at proppe det i din brændeovn og bruge det, som noget af det bedste brænde du nogensinde har haft (igen, fordi at det er gratis).

Det samme gælder hvis du f.eks. også ønsker at lave noget kameraovervågning og vælger at hyre en el-installatør ind til at løse opgaven for dig.

Det kan også være, at en af dine venner/veninder bare har noget gammelt træ liggende, som han ikke selv kan fyre med, da han ikke bruger almindeligt brænde, men har et oliefyr. Her kan du også i rigtigt mange tilfælde, bare lige komme forbi, samle det op i din trailer og køre brændet direkte tilbage til din brændeovn, hvor du endnu engang har sparet en dejligt masse penge, som derfor kan bruges til en masse sjove ting, i stedet for noget så kedeligt, som træ, der bare skal bruges til at fyre af.

Jeg håber på, at du vil få kæmpe succes med, at bruge dette super smarte trick, som jo kort sagt bare går ud på, at ”udnytte” sine venner og kontakter bare en lille smule og samtidigt gøre dem en tjeneste, da de slipper af med det grimme træ, som du kan bruge, som brænde i stedet. Og det skal siges, at brænde altså er forholdsvist dyrt nu om dage og man bør derfor (også på grund af miljøet) bruge træet med fornuft, således at det ikke bare er rent spild! Dette ser vi desværre kun alt for ofte nu om dage.

Så gør alle en tjeneste og få fat i en masse godt brænde til vinteren!
Så god fornøjelse med at skaffe brænde, til din ellers så alt for tomme brændeovn og husk at lade det tørre sommeren over inden du benyttet det så Danmark fortsat er et af de lande i Europa med den højeste brændeværdi på deres brænde.